Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl 21–27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası, bu sene Anadoludakiler Kapadokya Pazarı açılış etkinliğiyle sona erdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın teşrifleriyle Kapadokya Üniversitesi'nde gerçekleştirilen programa Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Nevşehir Valisi Ali Fidan da katıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türk Mutfağının Klasik Yemekleri” temasıyla düzenlenen hafta boyunca hem yurt içinde hem yurt dışında gerçekleştirilen etkinliklerle Türk mutfağının köklü mirasını tanıtmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları ifade etti:
“Türk mutfağı yalnızca yemek değil; hikayesi olan, emeği ve bilgeliğiyle bugünü besleyen bir yaşam kültürüdür. Bugün ayrıca, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi ile birlikte Anadoludakiler Kapadokya Pazarı'nın açılışını gerçekleştirerek ‘Yoğurt Uygarlığı’ kitabının lansmanına katıldık.”
Anadolu'nun toprağını, mutfağını ve zanaatını bir araya getiren bu pazarın, kadın girişimcileri, kooperatifleri ve yerel üreticileri destekleyen güçlü bir dayanışmanın simgesi olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, “Her ürün bir hikâye, her tezgâh bir kültürel miras… Anadoludakiler Pazarı, bu hikâyeleri Türkiye'nin dört bir yanına taşımaya devam edecek.” dedi.
Hibya Haber Ajansı